Conecteaza-te cu noi
Home despre noi servicii intrebarea ta informatii programare online contact
cabinet stomatologie Denta Aur Targu Mures Romania

Intrebarea taCabinetul de medicina dentara Denta Aur a realizat site-ul dentaaur.ro pentru a facilita accesul la informatii din domeniul stomatologiei chiar de la dumneavoastra de acasa!

Completati campurile urmatoare cu intrebarea dumneavoastra si adresa de e-mail la care sa primiti raspunsul :

Intrebarea ta:


Email:


Pentru a ne proteja de mesaje SPAM, te rugam sa rezolvi urmatoarea adunare:
Introdu raspunsul aici:


Raspunsurile la cele mai interesante intrebari vor fi publicate in aceasta sectiune.

Alexandru, Sibiu

"Ce se intampla daca nu tratam cariile avansate, infectiile?"

Dr. Stan Auriţa: Buna ziua. Infectiile dentare sunt complicatii ale cariilor netratate ce au evoluat catre pulpa dentara (catre nerv) imbolnavind-o, la inceput sunt dureri de scurta durata si intermitente ce devin apoi permanente si chiar insuportabile, fiindca nu mai cedeaza la antialgice. In continuare, daca nu se intervine, infectia ajunge in osul suport al dintelui generand fie procese acute, dureroase, cum ar fi abcesul dentar, fie fenomene cronice, cum sunt granulomul sau chistul dentar. In final, toate acestea duc la necesitatea interventiei chirurgicale (prin rezectie) pentru indepartarea infectiei sau chiar la extractia dintelui; de aceea este de preferat sa va prezentati la dentist inca de la primele semne de imbolnavire, si la controalele periodice pe care le stabilim impreuna! O zi buna va doresc!

Daniela, Targu Mures

"Buna ziua, am si eu o intrebare, care este mai buna periuta electrica sau periuta normala, manuala?"

Dr. Stan Auriţa: Buna ziua. Periuta manuala ofera tot ce presupune o igiena buna cu conditia sa fie folosita corect; e cel mai bun mod de a igieniza dintii acompaniata de ata dentara si apa de gura. Periuta electrica este indicata mai mult persoanelor cu dizabilitati ... sau, de ce sa nu recunoastem, ... lenesilor! Daca doriti informatii despre tehnica de periaj corect va sfatuiesc sa va adresati medicului d-voastra curant! O zi buna va doresc!