Conecteaza-te cu noi
Home despre noi servicii intrebarea ta informatii programare online contact
cabinet stomatologie Denta Aur Targu Mures Romania

Informatii utile

  • Bolile de dinti, cariile

  • Igiena dentara corecta

  • Controlul stomatologic

  • Detartrajul dintilor

  • Periajul profesional

  • Bijuterii dentare, albire profesionala

  • Parinti, copii

  • Tehnica corecta de periaj

  • Zambet sanatos si stralucitor

Stiati ca bolile legate de dinti (infectii dentare, carii, resturi radiculare) sunt foarte periculoase pentru organismul uman, Organizatia Mondiala a Sanatatii de la Geneva considera caria dentara printre cele mai intalnite manifestari in randul populatiei ca boala a dintelui!

Marea majoritate a oamenilor se adreseaza serviciului stomatologic doar cand au o durere acuta! In aceste cazuri de cele mai multe ori medicul dentist este obligat sa recurga la extractii, adica pierderea dintilor! De aceea am creat aceasta pagina ca sa va informam despre igiena dentara corecta si despre consecintele igienei precare!

Ca sa nu ajungeti la dureri acute, iar noi medicii dentisti sa nu mai avem ce face in aceste cazuri decat extractia dintilor dumneavoastra, ar trebui sa mergeti la control stomatologic o data la 6 luni chiar daca nu va doare nimic! In acest fel, medicul dentist poate observa afectiuni in stadiu incipient si le poate trata corespunzator prin conservarea structurii dentare si astfel se stopeaza procesul infectios si se evita pierderea dintilor dumneavoastra si durerile de mai tarziu! ! Amanarea vizitei la stomatolog poate duce la parodontoza, primele semene fiind inflamarea si sangerarea gingiilor!

Tot la 6 luni se recomanda si detartrajul dintilor, adica indepartarea "pietrei" acumulate pe dinti, care este ca un iritant pentru gingii! Daca nu se indeparteaza tartrul ... gingiile sunt iritate de prezenta acestuia, se inrosesc, cresc in volum, in timp se retrag, se retrage si osul alveolar si asa se ajunge la mobilizarea dintilor si in consecinta pierderea lor! La fumatori se recomanda efectuarea detartrajului mai des, adica o data la 3 luni!

O data cu detartrajul dintilor medicul realizeaza si periajul profesional cu paste speciale, iar pentru o curatire minutioasa si redarea stralucirii dintilor se poate efectua curatirea lor cu aparatul profilactic Air Flow cu pulbere de bicarbonat de calciu, are un gust placut racoritor de menta!

Daca doriti un zambet cuceritor puteti apela la cosmetica dentara, aplicarea unei bijuterii dentare sau albirea dentara! Aceasta se poate face la dintii vitali cu solutii speciale si activate la Lampa de albit cu led de care dispunem in cabinetul Denta Aur, cat si la dintii devitali, adica fara nerv, cu substante potrivite acestor dinti! Va intrebati cat dureaza? Aproximativ 40 de minute! Va intrebati de cand este vizibila albirea? Chiar din prima sedinta! Va intrebati daca doare? Poate fi o sensibilitate timp de 24 ore sau chiar durere, dar depinde de receptivitatea fiecaruia! In acest caz medicul dentist va ajuta cu o substanta desensibilizanta!

Parintii trebuie sa stie ca si copiii trebuie sa mearga la control la medicul dentist, de la varste fragede, inca de cand ii apar primii dinti temporari, de lapte! Se recomanda acest lucru pentru a se obisnui copilul cu medicul, la inceput doar ne jucam cu el si i se prezinta cabinetul, unitul dentar, piesele, il invatam cum sa se spele corect pe dintisori si importanta periajului dentar! Astfel medicul dentist poate observa daca exista leziuni carioase incipiente, care se rezolva usor si rapid prin sigilari ale dintilor! Prin aceste controale periodice, o data la 6 luni, medicul poate observa daca copilul este predispus unei anomalii dentare,asa se pot lua masuri din timp prin tratamente ortodontice sau doar prin exercitii de deconditionare a obiceiurilor vicioase! Parintii trebuie sa fie constienti de importanta mentinerii dintilor de lapte sanatosi pe arcada! Un dinte de lapte cariat si netratat si astefel extras timpuriu poate afecta evolutia dintilor permanenti, astfel apar anomaliile dentare, adica dintii nu erup la locul lor pe arcada!

In afara de control periodic la 6 luni la medicul dentist pacientul trebuie sa efectueze periajul corect al dintilor! In cabinetul Denta Aur sunteti informati de tehnica corecta de periaj precum si de metodele complementare folosite pentru o dantura sanatoasa, precum ata dentara, apa de gura!

Pentru orice intrebari echipa de medici a cabinetului Denta Aur va sta la dispozitie si poate raspunde tuturor intrebarilor dumneavoastra, va asteptam sa va convingeti ca intr-adevar exista stomatologie fara durere si acum puteti fi si dumneavoastra printre cei care au un zambet sanatos si stralucitor!